fbpx
Top

jane irredale

Laat je natuurlijke schoonheid stralen dankzij de gezonde minerale make-up van jane iredale.

jane iredale producten zijn bijzonder dankzij hun samenstelling. Minerale ingrediënten van de hoogste kwaliteit die tegelijk je huid verzorgen én beschermen. Je krijgt de mooiste resultaten dankzij de meest pure ingrediënten. De make-up is makkelijk aan te brengen, geeft een mooie dekking en heeft fijne texturen zodat jij elke dag weer straalt!

De vrouw achter het merk

Jane was de allereerste in de cosmeticawereld om een volledige make-uplijn op basis van mineralen te lanceren en zag als eerste de voordelen van een huidvriendelijke make-uplijn.

Voor ze in 1994 haar cosmeticabedrijf opstartte, had Jane Iredale al een mooie carrière achter de rug in de film- en theaterwereld waar ze met de allerbeste visagisten samenwerkte. Maar ook met heel wat andere bekende namen, van Francis Ford Coppola, Steven Spielberg tot actrices Meryl Streep en Glenn Close. Jane gelooft écht dat de kunst van make-up niet de laatste nieuwe trends zijn, maar wél het accentueren van de natuurlijke schoonheid van een persoon en haar persoonlijkheid te doen stralen met make-up! Jane’s motto: “de mooiste make-up die je kan dragen is een gezonde huid!”.

Wat maakt jane iredale make-up zo uniek

Laat je natuurlijke schoonheid stralen dankzij de gezonde minerale make-up van jane iredale.

jane iredale producten zijn bijzonder dankzij hun samenstelling. Minerale ingrediënten van de hoogste kwaliteit die tegelijk je huid verzorgen én beschermen. Je krijgt de mooiste resultaten dankzij de meest pure ingrediënten. De make-up is makkelijk aan te brengen, geeft een mooie dekking en heeft fijne texturen zodat jij elke dag weer straalt!

Ontdek make-up die goed is voor je huid! 

 

Vier in één

Onze veelzijdige producten Amazing Base, PurePressed Base, Dream Tint en Glow Time bieden vier belangrijke functies in één: foundation, concealer, zonnebescherming en huidverzorging.

 

Dekking

Omdat we zuivere minerale pigmenten gebruiken zonder vulmiddelen zoals talk, geven onze foundations en concealers een buitengewone dekking die nauwelijks moet worden bijgewerkt.

 

Afwerking

Kwaliteitsvolle mineralen interageren met licht. Daardoor krijgen ze het beroemde soft-focus effect. Onze waaier aan foundations biedt een verschillende afwerking: van een trasparante tot volledige dekking, van stralend tot fluwelig.

 

Niet-comedogeen en olievrij

De huid kan vrij ademen en normaal functioneren. Alle producten ondergaan comedogene tests in laboratoria.

 

Zonnebescherming

Zes jane iredale producten wonnen The Skin Cancer Foundation’s Seal of Recommendation. Deze erkenning bevestigt dat de producten op voldoende en veilige manier zonneschade aan de huid helpen voorkomen.

 

Hechtingsvermogen

Onze mineralen hechten zich bij het aanbrengen uitstekend aan elkaar, zodat ze niet uitlopen, lijntjes vormen of vervagen. Ze kunnen makkelijk worden verwijderd met onze speciale Magic Mitt. Dit magische doekje heeft enkel water nodig om make-up efficiënt te kunnen verwijderen.

 

Minimum Risico op Allergieën

Onze producten zijn klinisch en dermatologisch getest op veiligheid en allergieën.

 

Ontstekingswerend

Door het gebruik van ontsteking werende ingrediënten dragen onze producten effectief bij tot de gezondheid van de huid.

 

Natuurlijke bewaarmiddelen

Daar waar bewaarmiddelen noodzakelijk zijn gebruiken we natuurlijke stoffen, altijd zonder parabenen en fenoxyethanol.

 

Partikelgrootte

Al onze mineralen werden onderworpen aan laboratoriumtesten die bevestigen dat ze geen mineralen van nanoformaat bevatten.

Alleen het allerbeste

 

Zonbescherming | SPF (UVA & UVB bescherming)

jane iredale voert uitgebreide testen uit op haar zonbeschermingsproducten om de doeltreffendheid te bepalen in termen van UVA en UVB bescherming die in overeenstemming zijn met zowel US FDA (Food and Drug Administration) en de internationale vereisten en beproevingsmethodologieën.

US FDA

jane iredale zonbeschermingsproducten hebben altijd al een uitstekende UVA en UVB bescherming gehad en doorstaan de nieuwe “US FDA zonbeschermingsregel “Broad Spectrum” test” die de UVA bescherming van een product meet in verhouding tot zijn UVB bescherming.

Enkel zonbeschermingsproducten die de Broad Spectrum test doorstaan en een SPF hoger dan 15 hebben, mogen het label “Broad Spectrum” dragen en de volgende extra gebruiksclaims vermelden: “vermindert het risico op huidkanker en vroegtijdige huidveroudering indien correct toegepast in combinatie met andere zonbeschermende maatregelen.”

jane iredale zonbeschermingsproducten werden ook getest op waterbestendigheid in overeenstemming met de nieuwe definitieve regel die enkel de claims “Waterbestendig” toelaat als het zonbeschermingsproduct zijn doeltreffendheid behoudt gedurende 40 tot 80 minuten tijdens het zwemmen of zweten. De nieuwe testtechnieken resulteerden in een aanduiding van 40 minuten voor al onze zonbeschermingsproducten.

Internationaal

jane iredale zonbeschermingsproducten werden ook getest in overeenstemming met verschillende internationale vereisten, beproevingsmethodologieën en ratingsystemen, waaronder deze die opgesteld werden binnen de Europese Unie en door de JCIA (Japan Cosmetic Industry Association).

Onze testen overeenkomstig de EU-eisen resulteerden in een “UVA/UVB” claim die aangeeft dat de UVA en UVB bescherming van het zonbeschermingsproduct voorzien zijn in een minimum classificatie van 1 tot 3. Zo vereist bijvoorbeeld een product met een UVB SPF 30 een UVA rating van 10.

Het JCIA PA ratingsysteem (ook gekend als de “beschermingsklasse van UVA” ratingsysteem) geeft weer in welke mate een zonbeschermingsproduct tegen UVA stralen beschermt. Het PA ratingsysteem kent PA+, PA++, PA+++ toe om de laagste tot de hoogste UVA bescherming aan te geven. Hoe meer plus-symbolen het label heeft, hoe hoger de bescherming van het product tegen UVA stralen. Onze testen overeenkomstig het PA ratingsysteem resulteerden in een PA+++ rating voor onze Powder-me SPF en een PA++ rating voor al onze andere zonbeschermingsproducten.

HPLC

Dit is een in vitro test die uitgevoerd wordt met lichtstralen om het percentage actieve ingrediënten te bepalen. Het is een vereiste in bepaalde landen om een product te registreren dat een SPF claimt. De lichtstralen meten de absorptie en reflectie van licht om het percentage actieve ingrediënten vast te stellen, in ons geval is dit titaandioxide en zinkoxide. Het is een onzekere test, doch een interessante. Zo bleek uit de test die we net uitvoerden op Warm Silk dat deze een SPF 37 heeft.

Stabiliteitstest

Deze test meet de houdbaarheidstermijn. Het product kan in real time getest worden, op voorwaarde dat het product al een tijdje verkocht wordt, of het kan gemeten worden tijdens een incubatieproces. Het product wordt dan gedurende een maand blootgesteld aan intense hitte en koude. Dit opgedreven ritme komt overeen met één jaar. Al onze producten werden onderworpen aan deze test en indien mogelijk aan de real time test.

PAO (Period After Opening) (=houdbaarheidsperiode na openen)

De EU vereist nu dat alle dozen en labels het symbool van een open pot dragen met het aantal maanden dat de consument het product kan gebruiken met behoud van zijn optimale prestatie. Dit betreft een subjectieve test zonder bepalende regels. Niettemin is het doel de regelgevende instanties ervan te kunnen overtuigen dat de producent de houdbaarheidsperiode tijdens dewelke het product verkocht wordt kan antidateren. We stuurden naar het laboratorium een reeks poeders die we in onze make-up room al vier jaar of langer regelmatig gebruiken. We testten vijf compacte poeders en drie losse poeders. Er werden in ieder geval geen micro-organismen waargenomen. We konden een houdbaarheidsperiode van 48 maanden vermelden, maar besloten om 24 M (24 maanden) op de verpakking af te drukken. We kregen het advies om een kortere tijd te kiezen zodat deze periode nog verantwoord is tegenover de douaneautoriteiten. Alle andere producten, met uitzondering van D20, Balance en POMMISST, hebben een houdbaarheidsperiode van 12 maanden. Wij zijn er ten stelligste van overtuigd dat al onze minerale poeders een onbepaalde houdbaarheidsperiode hebben.

Bij voorkeur te gebruiken tot…

D20, Balance en POMMISST zijn voorzien van het opschrift “Bij voorkeur te gebruiken voor + datum” De verbruiksdatum is één jaar vanaf het moment dat het product de fabriek verlaat. Dit betekent niet dat het product schadelijk is na deze datum. Echter, het product behoudt zijn optimale werking gedurende dat eerste jaar. De enige mogelijke verandering zou vermindering van geur zijn.

Human Repeat Insult Patch Test (HRIPT)

Dit is een irritatie- en gevoeligheidstest die per product wordt uitgevoerd op 50 personen. De test bestaat uit twee fasen waarin irritatie en gevoeligheid worden getest. Tijdens de eerste fase wordt de test drie keer binnen een week herhaald bij dezelfde persoon. Na een rustperiode van tien tot veertien dagen wordt de proefpersoon gedurende drie opeenvolgende dagen getest door middel van een patch. Er is een evaluatie van 24 uur en een evaluatie van 48 uur. In beide gevallen reageerde de proefpersoon negatief op onze producten. Er werd in geen enkel geval een overgevoeligheid vastgesteld voor onze producten. We kunnen nu de volgende legitieme eisen vermelden:

Dermatologisch getest.
Niet irriterend.
Getest op veiligheid.
Getest op allergieën.
Klinisch getest.
Hypoallergeen.

PET (CHALLENGE TEST) (= PROVOCATIETEST)

Deze test bewijst de doeltreffendheid van bewaarmiddelen. Onze aandacht ging vooral uit naar de resultaten omdat we zweren bij meer natuurlijke methoden waarbij we geen gebruik maken van parabenen en phenoxyethanol. In een laboratorium werden bacteriën, gist en schimmel in het product gebracht:

Bacteriën

 • Staphylococcus aureus
 • Staphylococcus epidermidis
 • Pseudomoas aeruginosa
 • Pseudomonas putida
 • Escerichia coli
 • Enterobacter aerogenes
 • Proteus vulgaris
 • Serratia marcescens

Gist

 • Saccharomices cerevistae
 • Candida albicans

Schimmel

 • Aspergillus niger
 • Aspergillus flavus
 • Pennicillium notatum

 

Staphylococcus epidermidis, Pseudomonas aeruginosa en Escherichia coli (E. coli) werden na zeven dagen incubatie voor een tweede en derde keer in het product gebracht. Door de test is het mogelijk om de werkelijke capaciteit van het bewaringssysteem te evalueren zodat niet alleen microbiële contaminatie vermeden kan worden, maar op deze manier kan men ook het product zo veilig mogelijk voor de gezondheid maken. Met andere woorden, het bewaringssysteem moet de schadelijke organismen kunnen vernietigen. Wanneer de test klaar was (21 dagen), werd er geen microbiële activiteit vastgesteld.

Diervriendelijk

jane iredale producten zijn diervriendelijk gecertificeerd door PETA. Meer informatie hierover vindt u op onze website.

We hebben testen uitgevoerd op al onze producten die aantoonden dat ze niet comedogeen zijn.

Zware metalen

We hebben al onze producten laten testen op zware metalen. Hieruit blijkt dat onze producten geen meetbare hoeveelheid zware metalen bevatten zoals lood en nikkel.

Besluit

jane iredale heeft als cosmetisch fabrikant testen uitgevoerd die niet verplicht zijn.
Niettemin lieten we al onze producten testen omdat we er al het vertrouwen in hebben dat wij u de hoogst kwalitatieve producten kunnen aanleveren.

Ingrediëntenlijst

A

Algae Extract (Algae Extract 2)
Algenextract (Algenextract 2): Een ander krachtig extract van zeemineralen dat alle huidtypes, zelfs een mature of een gevoelige huid, voedt, kalmeert en beschermt. Kan het vochtgehalte in de huid helpen verhogen en werkt tegelijkertijd ontstekingswerend en verbetert de kwaliteit van gevoelige huid. Helpt beschermen tegen de effecten van UV straling en vermindert de ontsteking ontstaan door zonnebrand.

Algae Extract
Algenextract: Een mengeling van hoogstaande zeemineralen die de wenkbrauwen verzorgen en beschermen. Maakt de haartjes gezonder, zachter en beter te bewerken. Deze extracten verzorgen en beschermen ook wimpers om splitten en afbreken te verminderen.

Algae
Algen: Een verdikkingsmiddel en antioxidant.

Aloe Leaf Extract
Extract van aloëblad: (Eerste-hulp-plant) Een verbinding afkomstig uit het blad van de aloë plant. Er bestaan meer dan 300 soorten. In de geneeskunde wordt ze reeds meer dan 3000 jaar gebruikt en er wordt naar verwezen in de Bijbel. Het extract wordt gebruikt voor haar verzachtende werking in de cosmetische industrie. Hydrateert en kalmeert. De specifiek ontwikkelde en gezuiverde aloë vera in onze gel maakt de huid minder gevoelig dan ruwe gel.

Aqua
Water: Gedeïoniseerd water

Arbutin
Arbutine: een nieuw soort middel dat huidverkleuring tegengaat en tevens een bleekmiddel. Arbutine beschermt de huid tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en onderdrukt de vorming van melanine pigment door de activiteit van Tyrosinase te verhinderen. Het is ook ontstekingswerend en antibacterieel. Reeds in de 18e eeuw werd Arbutine gebruikt in de geneeskunde tegen bacteriën. Arbutine wordt goed verdragen door de huid, veroorzaakt geen toxische effecten of neveneffecten. Arbutine is afkomstig uit de berendruif. Berendruif, van de botanische ericacae-familie, groeit in Europa, in het gematigde noorden van Azië en Noord-Amerika. . De bladeren worden gebruikt voor extractie

Ascorbyl Palmitate
Ascorbine-palmitaat: Zout van ascorbinezuur dat gebruikt wordt als bewaarmiddel en antioxidant.

Avocado Oil
Avocado olie: Hoog gehalte aan olie, vitamines A en C. Gebruikt in de volksgeneeskunde als afrodisiacum.

B

Beeswax
Bijenwas: Een natuurlijke gele of witte substantie uit de honingraat. Biedt uitstekende bescherming tegen bacteriën. Veganisten zullen producten met bijenwas willen vermijden.

Bisabolol
Bisabolol: Een mirreachtige gomhars uit Afrikaanse bomen. Vermindert gevoeligheid en ontstekingen, werkt kalmerend en heeft vaatvernauwende eigenschappen. Wordt ook gebruikt als bewaarmiddel.

Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2
Bis-Diglyceryl Polyacyladipaat-2: Een mengeling van biologische plantaardige oliën.

Bismuth Oxychloride
Bismutoxychloride: Ook bekend als ”synthetische parel” en komt voor in de aardkorst. Wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, verhoogt dekking en glijdt als zijde over de huid.

Borage Seed Oil
Bernagie-olie: Een kruidenextract met verzachtende eigenschappen. Rijk aan gamma linoleenzuur (GLA), een omega-6 vetzuur. Werkt ontstekingswerend en kan daardoor acne en rosacea verhelpen.

Boron Nitride
Boornitride: Bestaat uit platte, achthoekige kristallen die vrij over elkaar glijden. Vanwege deze eigenschap wordt dit witte poeder in cosmetica gebruikt voor gemakkelijk aanbrengen; geeft uitstekende hechting en“soft-focus”-eigenschappen.

Buckwheat Seed Extract
Boekweitextract: Afkomstig uit de granen van Polygonum fagophyrum. Vermindert zwelling rond de ogen.

C

Calcium Sulfate
Calciumsulfaat: Een fijn, geurloos, smaakloos mineraal poeder dat gebruikt wordt als kleurend en verstevigend ingrediënt.

Calendula (Marigold)
Calendula (Goudsbloem): Heeft kalmerende, antiseptische, anti-jeukende en ontstekingswerende eigenschappen. Efficiënt voor een vette en/of gevoelige huid en bij acné. Het extract wordt gehaald uit de bloesem van de goudsbloem.

Candelilla Wax
Candelillawas: Een kruidenwas die uit verschillende Euphorbiaceae-soorten gehaald wordt. Wordt gebruikt bij cream to powder (een crème die, eenmaal aangebracht, poeder wordt) om textuur te geven.

Caprylic/Capric Triglyceride
Caprylische/Caprische triglyceride: Een oliemengsel afkomstig uit kokosnootolie. Vooral gebruikt voor het verspreiden van pigment.

Carbomer
Carbomer: Een dikke, stabiele emulsie.

Carmine
Karmijn: Een karmozijnrood pigment afkomstig uit Mexicaanse en Midden-Amerikaanse kevers, die zich voeden op cactussen. (De kleuring is niet giftig en stond op de lijst voor gebruik in voedsel van het FDA in 1977). De stralend rode kleur bestaat alleen als de kevers een natuurlijke dood sterven en dit doen ze met honderden of duizenden tegelijk, eens ze gepaard hebben. Dan worden ze van de cactus gezogen en opgestuurd voor extractie. Veganisten en mensen die Kosher leven, willen dit misschien vermijden.

Carnauba Wax
Carnaubawas: Afkomstig uit de bladeren van een Braziliaanse boom om het vochtgehalte te behouden. De inwoners noemen hem de levensboom omdat ze verschillende producten van de boom gebruiken.

Castor Seed Oil
Castorolie: Afkomstig uit de bonen van de Castorplant. Kalmeert de huid.

Cellulose
Cellulose: De voornaamste vezelcomponent van planten. Gebruikt in de cosmetische industrie als verdikkingsmiddel en om andere ingrediënten te binden.

Cetyl Alcohol
Cetylalcohol: Een stevige, vette alcohol gebruikt als verzachtend middel en emulgator. Functioneert ook als verdikkingsmiddel en drager voor andere ingrediënten.

Chamomile Extract
Kamille-extract: Ontstekingswerend en antiseptisch. Studies hebben aangetoond dat het droogheid, jeuk, roodheid en gevoeligheid vermindert bij een geïrriteerde en ontstoken huid. Afkomstig uit knopjes van kamillebloemen.

Chromium Oxide Greens
Chromiumoxidegroen: Oxides van chromium die voorkomen in de aardkorst. Er bestaat enig risico op allergische reacties. Wordt gebruikt in de smaragdgroene, taupekleurige, en kaki oogschaduwen; Navy lenghtening mascara; Auburn en Brunette wenkbrauwengel; Brunette wenkbrauwenkits.

Cocamidopropyl Hydroxysultaine:
Cocamidopropyl Hydroxysultaine: Een antistatisch ingrediënt in haar- en huidverzorgingsproducten.

Cocoa Extract
Kokosextract: Afkomstig uit de korrels van rijpe zaden van de Theobroma Cacao plant. Wordt gebruikt als smaakstof.

Coconut Oil
Kokosnootolie: Een natuurlijk verzachtend en hydraterend middel.

Coenzyme Q10
Co-enzym Q10: Een natuurlijk voorkomend metabolisch enzym dat in elke levende cel van het lichaam zit. Als CoQ10 dagelijks gebruikt wordt, helpt dat het verouderingsproces te vertragen. Stimuleert de vitale energie die nodig is opdat de huidcellen zichzelf kunnen genezen, beschermen en verjongen. Tests tonen aan dat CoQ10 DNA-schade vermindert tot 70%. Behoudt de dermale matrix. De diepte van de rimpels wordt verminderd met 27%. Epidermale verandering en vernieuwing van de cellen wordt verhoogd. Werkt als krachtige antioxidant.

Corallina Officinalis Extract
Corallina Officinalis Extract: Extracten van zeewier afkomstig uit sommige van de rijkste zeebodems. Hermineraliseert de huid.

Cranberry Fruit Extract
Extracten van veenbessen: Een natuurlijke antioxidant die een frisse, natuurlijke smaak heeft en die ook de natuurlijke oliën in de lip plumper fris houden.

Cucumber Fruit Extract
Komkommerextract: Een kalmerend middel.

Cyclomethicone
Cyclomethicone: Afkomstig uit silica. Gebruikt als verzachtende crème en om vlot over de huid te kunnen glijden. (Zie Dimethicone.)

Cyclopentasiloxane
Cyclopentasiloxane: Siliconencrème.

D

Decyl Glucoside
Decyl Glucoside: Helpt een geïrriteerde huid te kalmeren.

Dimethicone
Dimethicone: Gemaakt uit zand (silica) dat een combinatie is van mineralen, maar vooral bestaat uit kwarts. Dit ingrediënt vervangt de nood aan oliën en is de deklaag van onze gemicroniseerde titaniumdioxide. Helpt verspreiden en verleent een opmerkelijke zachtheid en romigheid aan het gehele product. Verbetert ook de dekking zonder het zwaarder te maken. Bovendien is het niet-comedogeen en zeer waterafstotend. Het geeft gemicroniseerde titaniumdioxide het hoogste lichtbrekende vermogen van alle soorten titanium. In een recent medisch artikel, “Effective Sunscreen Ingredients and Cutaneous Irritation in Patients with Rosacea”, demonstreerden Dr. Nichols en collega’s dat de toevoeging van beschermers op basis van siliconen (dimethicone en cyclomethicone) aan zonnefilters, irritatie in het gelaat, waarmee mensen met acne rosacea te maken krijgen, door deze producten fel vermindert. De artsen voerden dit onderzoek uit omdat in hun medische ervaring, patiënten met acne rosacea vooral gevoelig zijn voor irritatie veroorzaakt door ingrediënten in zonnecrèmes. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat dimethicone en cyclomethicone, naast hun beschermende werking, ook uitstekend werken als vochtinbrengers.

E

Ethyl Macadamiate
Ethyl Macadamiate: Een ester Macadamia-olie noot, gebruikt als verzachtend middel.

Ethylhexyl Palmitate
Ethylhexyl Palmitaat: Een verzachtend middel van palmolie.

F

Flavor
Smaak: Vanille

G

Ginger Root Oil
Gemberwortelolie: Gebruikt voor de smaak.

Glycerin
Glycerine: Afkomstig uit plantaardige olie. Gebruikt als oplosmiddel.

Glyceryl Polymethacrylate
Glyceryl Polymethacrylaat: Een glycerine ester. Gebruikt als verdikkingsmiddel.

Glyceryl Stearate
Glyceryl Stearaat: Afgeleid van glycerine. Gebruikt als emulgator en vochtinbrenger.

Grape Seed Extract
Druivenpitextract: Extract dat gebruikt wordt voor zijn genezende en kalmerende eigenschappen en als antioxidant.

Grapefruit Peel Oil and Grapefruit Seed Extract
Pompelmoesschil olie en pompelmoespit extract: Gebruikt als antibacterieel middel en natuurlijk bewaarmiddel.

Green Tea Leaf Extract
Extract van groene theebladeren: . Men heeft recent ontdekt dat dit extract zeer voedend en gezond is. Het antioxiderende effect hiervan is 20 keer zo groot als dat van vitamine E en verhoogt het effect van zonnefilters. Bevat veel methylxanthines, waarvan de Stichting tegen huidkanker denkt dat het huidkanker kan voorkomen. Groene thee vermindert ook huidirritatie.

H

Hyaluronic Acid
Hyaluronzuur: Waterbindend middel.

Hydrated Silica
Gehydrateerde silica: Gemaakt uit zand. Kan zeven keer zijn moleculair gewicht vasthouden en absorbeert overtollig talg daardoor uitstekend.

Hydrogenated Castor Oil
Hydrogeneerde castorolie: Geperst uit bonen van de castorolie plant. Verzachtend voor de huid. In combinatie met castorolie, bijenwas en carnaubawas vormt het een natuurlijk alternatief voor ingrediënten die op petroleum gebaseerd zijn en die in de conventionele cosmetica worden gebruikt.

Hydrogenated Jojoba Oil
Hydrogeneerde jojobaolie: Olie afkomstig uit de zaden van de woestijnstruik Simmondsia chinensis. Werd lang gebruikt door Mexicaanse en Amerikaanse indianen voor haar- en huidverzorging. Hydrogenatie is het proces waarbij hydrogeen gas toegevoegd wordt onder hoge druk om vloeibare oliën vast te maken. Dit proces wordt gebruikt om margarine en bakvet te vervaardigen.

Hydrolyzed Algae Extract
Gehydroliseerd algenextract: Olievrije conditioner die antistatisch werkt en het natuurlijke haar en penselen vervaardigd van natuurlijke haren helpt herstellen. Hydrolyse betekent dat het deels in water veranderd is.

Hydrolyzed Jojoba Esters
Gehydroliseerde jojobaester: Hydrolise betekent deels in water veranderd.

Hydrolyzed Soy Protein
Gehydroliseerde sojaproteïne: Zuivert, beschermt en versterkt.

Hydrolyzed Wheat Protein
Gehydroliseerde tarweproteïne: Hydrolyse betekent deels in water veranderd.

Hydroxyethylcellulose
Hydroxyethylcellulose: Een cellulose gom.

I

Iron Oxides
Ijzeroxides: Ijzeroxide is ijzer gecombineerd met zuurstof. Het wordt in de natuur gevonden of synthetisch geproduceerd. De kleur varieert van rood naar bruin, zwart tot oranje of geel, afhankelijk van de water- en zuiverheidgraad.

Isopropyl Jojobate
Isopropyl jojobaat: Gewonnen uit natuurlijke jojobaolie. Wordt gebruikt om zijn kalmerende en hydraterende huidverzorgingseigenschappen. Een verbinding van twee jojoba-esters om vocht beter vast te houden. Jojoba lijkt het meest op huidtalg.

Isostearyl Neopentanoate
Isostearyl Neopentanoate: Een verzachtend middel.

J

Jojoba noten
Jojoba-noten: Olie afkomstig uit de zaden van de woestijnstruik Simmondsia chinensis. Werd vele jaren gebruikt door Mexicaanse en Amerikaanse indianen voor haar- en huidverzorging. Deze olie komt het dichtst in de buurt bij de natuurlijke huidsmeer van de huid. Beschermt tegen UV-stralen. Een ester is een molecule van een vetzuur en een vetalcohol.

Jojoba Seed Oil
Jojobazaad olie: Olie gehaald uit de zaden van de woestijnstruik Simmondsia chinensis. Werd vele jaren gebruikt door Mexicaanse en Amerikaanse indianen voor haar- en huidverzorging. Deze olie lijkt het meeste op het natuurlijke huidtalg. Beschermt tegen UV-stralen.

K

Kaolin
Kaolien: Ook gekend als Chinese Klei. Helpt bij het dekken en bij het absorberen van een teveel aan talg, afgescheiden door de huid.

Kelp Extract
Kelpextract: Een extract van een type bruine algen met hydraterende, ontstekingswerende en antioxidante eigenschappen. Helpt UV-schade aan de huid herstellen.

L

Licorice Extract
Zoethoutextract: Een efficiënt natuurlijk verlichtend middel dat tegenwoordig veel gebruikt wordt. Heeft ook ontstekingswerende en allergieremmende eigenschappen.

M

Macadamia Seed Oil
Macadamia noten olie: Een verzachtend middel afkomstig uit het zaad van een kleine groenblijvende boom die groeit in de regenwouden langs de kust van New South Wales en Queensland in Australië en die commercieel wordt verbouwd op Hawaï en in Frankrijk. Macadamianotenolie lijkt op talg, de olie die op natuurlijke wijze door de huid wordt geproduceerd ter bescherming. Het bevat magnesium en thiamine, wordt goed geabsorbeerd door de huid en werkt zeer verzachtend en kalmerend.

Magnesium Ascorbyl Phosphate
Magnesium Ascorbyl Fosfaat: (Vitamine C): Een stabiele afgeleide van ascorbinezuur die aantoonbaar de vorming van melanine onderdrukt. Het is een goede antioxidant en een goed ontstekingswerend middel dat gebruikt kan worden na het peelen omdat het vaak een lagere zuurgraad heeft dan vitamine C die op water is gebaseerd.

Manganese Violet
Mangaan Paars: Een kleurmiddel.

Mango Seed Oil
Mangopit olie: Olie afkomstig uit het fruit van een tropische groenblijvende boom

Mica
Mica: Te vinden in de natuur in gekristalliseerde, dunne elastische blaadjes die gemakkelijk gescheiden kunnen worden. De kleur varieert van lichtgroen, bruin of zwart tot kleurloos. Tegenwoordig wordt mica in laboratoria gemaakt om er zeker van te zijn dat het geen zware metalen bevat. Mica kan glimmend of mat zijn. We gebruiken mica voor verscheidene doeleinden vanwege zijn dekkende en matterende eigenschappen en glans.

Montmorillonite
Montmorilloniet: Een heel zacht phyllosilicaat mineraal dat zich vormt in microscopische kristallen die een klei vormen. Wordt gebruikt als verdikkingsmiddel en emulgator en om make-up pigmenten aan te brengen. Meer dan 200 culturen gebruikten deze klei voor medische doelen. Bijvoorbeeld de Oude Egyptenaren, de Esseners, de pre-Azteken en andere inboorlingen uit Mexico, Noord- en Zuid-Amerika.

O

Octyldodecanol
Octyldodecanol: . Een emulgator, dekkend en verzachtend ingrediënt.

Oleic Acid
Oliezuur: Afkomstig uit verschillende dierlijke en plantaardige vetten en oliën. Het oliezuur dat wij gebruiken is plantaardig.

Olive Leaf Extract
Olijblad extract: Een antioxidant en natuurlijk bewaarmiddel.

Ozokerite
Ozokeriet: Natuurlijk voorkomend wasachtig mineraal dat wordt gevonden nabij zachte schalieafzetting. Een emulgator en verdikkingsmiddel.

P

Palmitoyl Oligopeptide
Palmitoyl Oligopeptide: Het natuurlijk tripeptide Gly-His-Lys. Een biologische eigenschap van dit tripeptide is het stimuleren van de neosynthese van collageen en glycosaminoglycanen. Na een klinisch onderzoek van meer dan 30 dagen vertelden de vrijwillige proefpersonen dat het de hydratatie van de lippen verbetert, kloven in de lippen vermindert en het volume van de lippen toeneemt.

Panthenol
Panthenol: Vitamine B Complex Factor. Gebruikt om het haar te verzorgen. Het is goed voor het menselijk weefsel.

PEG-100 Stearate
PEG-100 Stearaat: Een emulgator.

Peppermint Leaf Extract
Pepermuntextract: Een smaakstof.

Phenoxyethanol
Phenoxyethanol: Een bewaarmiddel.

Phospholipids
Fosfolipide: Een complexe vetstof die in levende cellen zit. Ze binden water en houden het op zijn plaats.

Pine Bark Extract
Denneschors extract: 85% tot 95% proanthocyanidines en flavonoïden afkomstig uit de Franse zeedenschors (Pinus Pinaster). Het is een krachtige opruimer van vrije radicalen en een bewaarmiddel. Het vermogen als antioxidant is 50 keer groter dan dat van vitamine E en 20 keer groter dan dat van vitamine C. De moleculaire structuur is veel kleiner dan die van de vitamines E en C en daarom dringt het vlotter door van de epidermis in de dermis. Het is in water oplosbaar en, zeer belangrijk, het is veilig. We hebben de heilzame werking van de antioxidanten in onze formules op de huid niet getest, maar er zijn verscheidene klinische rapporten die getuigen van de uitwendige waarde als opruimer van vrije radicalen en als barrière tegen beschadiging door UVB-stralen.

Plankton Extract (Algae Extract 1, an Omega 3 acid) Planktonextract (Algenextract 1, een Omega 3-zuur): Een hoogstaand extract van zeemineralen waarvan bewezen is dat ze de huid voeden, het vochtvasthoudend effect versterken, heilzaam zijn voor alle huidtypes, maar vooral heilzaam voor een droge en mature huid. Het ontstekingswerende effect is bewezen en het verzacht de gevoelige huid. Naast kalmeren, helpt het de wederopbouw van de hydrolipide film die als barrière het natuurlijke vochtgehalte van de huid op peil houdt. Dit verhoogt de bescherming tegen vochtverlies zodat een gevoelige huid niet alleen beschermd is, maar ook echt verbetert.

Polyethylene
Polyethyleen: Een polymeer van ethyleen. Zorgt voor lage vochtigheidsabsorptie en goede isolerende eigenschappen.

Pomegranate Extract
Granaatappelextract: Een krachtige natuurlijke antioxidant die ellaginezuur bevat. Dat beschermt de huidcellen tegen de verouderende effecten van beschadiging door vrije radicalen. Het beschermt ook tegen de zon en is een natuurlijk bewaarmiddel.

Potassium Sorbate
Kaliumsorbaat: Een bewaarmiddel, vooral tegen schimmel en gist. Niet giftig.

PVP
PVP (Polyvinylpyrrolidon): Kunsthars dat lijkt op albumine. Wordt gebruikt voor zachtheid en subtantie. (Wordt vaak gebruikt in voedsel en in bloed als uitzetmiddel.)

R

Red 30 Lake
Rood 30 Kleurstof: Natuurlijke kleur van de indigoplant bestaande uit calcium.

Red 7 Lake
Rood 7 Kleurstof: Boomhars bestaande uit calcium.

Rice Starch
Rijstzetmeel: Gemaakt uit verpulverde rijstkorrels. Het is een kalmerend middel, en vormt een beschermende film wanneer het aangebracht wordt.

Rosemary Leaf Extract
Rozemarijnblad extract: Afkomstig uit de groenblijvende boom. Bevat antioxidanten en heeft ontstekingswerende eigenschappen.

S

SD Alcohol 39-C
SD Alcohol 39-C: Antibacterieel en antiseptisch. Verdampt snel. Ontstaan door fermentatie van zetmeel, suiker en andere koolhydraten.

Shea Butter
Karitéboter: Een natuurlijk vet afkomstig uit de vrucht van de karitéboom.

Silica
Silica: Een absorberend poeder en verdikkingsmiddel.

Silicone Powder
Siliconenpoeder: Gebruikt voor textuur.

Sodium PCA
Sodium PCA: Een essentieel aminozuur en vochtinbrenger. Bereikt zones van de huid die het sodium PCA van de huid zelf niet kan bereiken.

Sorbitan Isostearate
Sorbitaanisostearaat/Sorbitaanstearaat: Een hydraterend middel dat de huid fluweelzacht maakt.

Soybean Oil
Sojaboon olie: Een natuurlijke vochtinbrenger en antioxidant.

Squalane
Squalaan: Een natuurlijke vochtinbrenger.

Stearic Acid
Stearinezuur: Afkomstig uit boterzuren, cascarilla schors en andere oliën. Wordt gebruikt om te verzachten.

Sunflower Seed Oil
Zonnebloemzaadolie: Afkomstig uit de gemalen zaadjes van grote zonnebloemen. Bevat grote hoeveelheden Vitamine E.

Superoxide Dismutase
Superoxide Dismutase: Een koperhoudend enzymproteïne dat vrije radicalen afbreekt.

T

Tangerine Extract
Mandarijnextract: Een natuurlijk extract uit de schil van rijpe mandarijnen dat wordt gebruikt om te huid te kalmeren en te voeden.

Tea Tree Extract
Theeboomextract: Een natuurlijk antiseptisch middel.

Titanium Dioxide
Titaniumdioxide: Afkomstig uit titanium, dat uit mineralen als rutiel en ilmeniet gehaald wordt. Het geeft de grootste dekking en heeft de grootste kleurende kracht van alle witte pigmenten en wordt door de FDA genoemd als een van de zuiverste en meest efficiënte ingrediënten voor zonbescherming.

Tocopherol
Tocoferol: Vitamine E. Een topicale antioxidant en natuurlijk bewaarmiddel met veel gekende voordelen voor de huid. We gebruiken natuurlijke vitamine E omdat dat zelden allergische reacties opwekt.

Tribehenin
Tribehenin: Een ester van glycerine en beheenzuur, een vetzuur dat voorkomt in olie van zaden. Kalmerend, verzachtend en glijdend.

Triisostearyl Citrate
Triisostearyl Citraat: Een gel gemaakt uit citroenzuur die textuur geeft en makkelijk over de huid glijdt; ; ons natuurlijk alternatief voor de ingrediënten op basis van petroleum die traditioneel gebruikt worden in andere lippenstiften en balsems.

Turbinado Sugar
Turbinado Suiker/Rietsuiker: Organische, bruine suikerkristallen die zacht scrubben.

U

Ultramarines
Ultramarines: Gemaakt uit het verpulveren van het mineraal lapis lazuli. Het is een levendig blauw.

V

Vanilla Extract (and) Sweet Almond Extract
Vanille-extract (en) Extract van zoete amandel: Deze gepatenteerde mix van vanille-extract met extract van zoete amandel zorgt voor een uniek, geheel natuurlijk bewaarmiddel. In andere producten geeft het een heerlijke smaak.

W

Wheat Germ Glycerides
Tarwekiem Glyceride: Hoog gehalte aan Vitamine E, een krachtige antioxidant, wordt gebruikt voor de textuur en verzachtend middel.

Wheat Starch
Tarwezetmeel: Een verbinding van tarwezetmeel, een product van de graankorrel. Wordt gebruikt voor de verzachtende en kalmerende eigenschappen.

White Tea Leaf Extract
Witte Theeblad extract: Bevat geconcentreerde antioxiderende eigenschappen.

Witch Hazel Extract
Toverhazelaar extract: Een natuurlijk adstringerend middel dat snel verdampt.

X

Xanthan Gum
Xanthaangom: Wordt ook dextrosegom genoemd. Wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, emulgator en stabilisator.

Y

Ylang Ylang Flower Extract
Extract van Ylang Ylang-bloem: Infusie van etherische olie uit ylang ylang. Ylang ylang helpt talg verminderen en wordt beschouwd als een lustopwekkend middel.

Z

Zinc Oxide
Zinkoxide: Ook bekend als zinkbloemen. Afkomstig uit het mineraal sfaleriet, dat voorkomt in kalksteen en dolomiet. Zink zou de genezing van huidaandoeningen bevorderen. Het is onoplosbaar in water. In een zalf wordt het gebruikt als antiseptisch middel en als bescherming tegen huidziekten.

Zinc Stearate
Zinkstearaat: Zinkzeep (een mengsel van zinkzouten). Veel gebruikt in de cosmetische industrie omdat het ervoor zorgt dat de make-up beter blijft zitten.

 

Informatie betreffende gluten & veganisme

Producten met karmijn 

 • So-Bronze 1, So-Bronze 2, So-Bronze 3
 • Rose Dawn Bronzer
 • PurePressed Blush: Barely Rose, Cotton Candy, Dubonnet, Sheer Honey, Tawny, Whisper
 • PurePressed Eye Shadow (Single): Peach Sherbet, Supernova.
 • PurePressed Eye Shadow(Duos): Oyster/Supernova
 • PurePressed Eye Shadow(Triples): Pink Bliss, Triple Cognac, Cloud Nine (donkerste kleur).
 • PurePressed Eye Shadow Kits: Smoke Gets in Your Eyes
 • Eye Steppes: goGreen (Sepia), goBlue (Rosy), goWarm (Sandals), goCool (Mittens, Mulled Wine)
 • My Steppes: Warm (So-Bronze 3, Whisper, Iced Mocha); Cool (So-Bronze 3, Barely Rose)
 • Eye Gloss: Pink Silk
 • Eye Highlighter Pencil
 • Pencil: Berry, Crimson, Peach, Pink, Plum, Rose, Sienna, Spice, Terra-cotta

Producten met bijenwas of royal jelly

 • Absence Oil Control Primer
 • In Touch Cream Blush
 • Sugar&Butter (plumper)
 • Just Kissed Lip Plumper
 • Just Kissed Lip and Cheek Stain
 • Lip Fixation (lip gloss)
 • H\E Lip Balm
 • Active Light Concealer
 • Circle\Delete Concealer
 • Enlighten Concealer
 • Zap&Hide
 • Corrective Colors
 • PureLash Lengthening Mascara
 • Longest Lash Thickening and Lengthening Mascara
 • PureLash Extender & Conditioner
 • PureBrow Gel
 • Greatshape Eyebrow Kit (brow wax)
 • Eye Highlighter Pencil
 • Double Dazzle Highlighter Pencil
 • Smooth Affair Facial Primer & Brightener

Producten met tarwe

 • Absence Oil Control Primer
 • Eye Highlighter Pencil/Double Dazzle Pencil
 • Purelash Extender & Conditioner
 • PureBrow Fix & Mascara
 • PureBrow Gel
 • PureLash Mascara
 • PureLash Lengthening Mascara
 • Tantasia Self Tanner & Bronzer
Huipunt.

Producten

jane irredale

v

Tine is de brug tussen u en uw dermatoloog en houdt uw HUID in topconditie.

Producten & Behandelingen

error: Inhoud is beveiligd !!!
You don't have permission to register

Reset Password